De Herinneringslantaarn

De Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort kent een unieke Herinneringslantaarn. Het is het grote opengewerkte, gotische deel van de toren, waarop de cijferklokken zijn gemonteerd. Dit deel zal de hele nacht, vanaf 01:00u van binnenuit blijven branden. Dan is de overige verlichting van de toren uitgeschakeld. Als een waaklampje over de stad, als een licht dat de herinnering aan een dierbare overledene levend houdt. Dit baken van de is van verre te zien. Het is een bijzonder onderdeel van het totale verlichtingsplan van de toren dat in november 2014 is gerealiseerd.

Ook u kunt de herinnering aan een dierbare nabestaande eeuwigdurend levend houden door de naam van die persoon te verbinden aan dit licht.

Een lichtje ter herinnering aan een overleden dierbare

De naam, geboorte- en overlijdensdatum van de overledene is te zien op een digitaal scherm op de begane grond van de toren. Hieraan kan indien u dat wenst een fotootje en een paar regels tekst die de persoon typeren worden toegevoegd (max 50 tekens). Dit register is tevens op een internet website te zien: http://www.herinneringslantaarn.nl. Ter dekking van de kosten die hieraan verbonden zijn, doet u een donatie van € 100,-. Dit is eenmalig en eeuwigdurend!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s