Expositie Beleef de Onze Lieve Vrouwetoren

De Onze Lieve Vrouwetoren is een gewilde ruimte voor exposities. De afgelopen maanden heeft Amersfoort Fotostad hier prachtige beelden tentoongesteld. Afgelopen zondag heeft stichting Lieve Vrouweplein de expositie ‘Beleef de Onze Lieve Vrouwetoren’ geopend.

Stichting Lieve Vrouweplein organiseert en faciliteert diverse activiteiten op het Lieve Vrouweplein en in en om de Onze Lieve Vrouwetoren. In de zomer van 2013 organiseerde de stichting een fotowedstrijd met het thema ‘beleef de OLV-toren. De organisatie ontving meer dan 200 inzendingen.

OLVT_poster

De vakjury bestaande uit de juryleden Wil Groenhuijsen, Robert Jan Stokman, Hans Niezen, Jan de Vries, Arie Cijfer en Jeroen Jimmink stond voor een lastige opgave. Uiteindelijk selecteerden zij de foto van Gerard De Jong tot de winnende foto. Het is een kleurrijk beeld van feestende mensen en geesten op het plein en voor de toren. Ben Helmich ontving de aanmoedingingsprijs. Hij heeft de historie en symboliek van het verhaal achter de toren op een prachtige wijze in kaart gebracht. Het publiek stemde massaal op de foto van Dick van Breda. Hij maakte een indrukwekkende foto tijdens een evenement vanaf de Hof. De kidsjury onder leiding van Margreet Elting-Bloemsma van Kidsfestival Amersfoort selecteerde de foto van Ruben Letschert, gemaakt tijdens de Worldwide Photo Walk op 29 juli 2013.

Een student van Discover heeft onder leiding van Hans van Helden op een originele wijze een groot deel van de inzendingen in kaart gebracht. De winnende foto’s en de compilatie zijn tot 31 augustus 2014 in de toren te bewonderen.

Stichting Lieve Vrouweplein zet het Lieve Vrouweplein en de Onze Lieve Vrouwetoren actief op de kaart. De toren is tegenwoordig volop in gebruik door verschillende initiatiefnemers.Bekijk hier de torenagenda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s