Mooie ontmoetingen tijdens torenborrel

Afgelopen zondagmiddag organiseerde stichting Lieve Vrouweplein de torenborrel. Het doel hiervan was om de verschillende initiatiefnemers met projecten in en om de toren met elkaar in contact te brengen.

Tijdens de torenborrel presenteerden verschillende initiatiefnemers in en om de Onze Lieve Vrouwetoren hun project. Stichting Lieve Vrouweplein bracht hun initiatieven de extra aanlegplaats voor de Waterlijn bij de toren, de foto-expositie ‘Beleef de Onze Lieve Vrouwetoren’, het toeristisch hoofdkwartier en de torenwijn onder de aandacht. Fons Asselbergs van stichting Open Oog vertelde over de Pelgrimsdeuren die aanstaande zaterdag onthuld worden, Mirjam Barendregt van Amersfoort Fotostad maakte de fotografen die in de toren zullen exposeren bekend en trouwambtenaar Cora Vonk en Bistro ‘t Kannetje brachten de toren als trouwlocatie samen onder de aandacht.
DVB_4130 DVB_4145 DVB_4156 DVB_4179 IMG_3384 DVB_4166  IMG_3368 IMG_3492 IMG_3392

Ook werden de schilderijen van een internationaal project van Matchpoint Amersfoort geveild. Kunstenaar Norbertus stelde daarnaast ook een van zijn eigen werken beschikbaar. Veilingmeester Jan-Willem van Lieshout verkocht de schilderijen met gemak. De veiling leverde een mooi bedrag van 900 euro op voor de dak- en thuislozen van Motiva.

En dat alles in het zonnetje op het terras van Restaurant In den Vollen Pot. De traditie is gezet!

IMG_3425 DVB_4132

Foto’s: Dick van Breda en Marga Bommezijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s