De enige pakjestoren van Nederland

Eigenlijk gebruikt Sinterklaas al vele jaren de Onze Lieve Vrouwetoren als pakjestoren. Na aankomst in de Eemhaven worden de pakjes ’s nachts vervoert naar de Onze Lieve Vrouwetoren. In de periode tot 5 december zijn de pieten hier druk bezig om alles gereed te maken voor pakjesavond. Dit jaar is het mogelijk om de pakjestoren te bezoeken en te beklimmen. En we kunnen met recht zeggen dat Amersfoort de enige pakjestoren van Nederland heeft!

De torenpiet opent met gepiep en gekraak de deur van de pakjestoren. Onder begeleiding van de pakjespieten krijg je toegang tot de toren tot en met de houtzolder. Op de begane grond en op de houtzolder zie je pakjes, heel veel pakjes, maar ook nog niet ingepakte cadeaus, een groot boek voor de administratie, hangen er vele sleutels en hoor je soms vreemde geluiden uit de toren komen.

De pakjestoren kan worden beklommen op zaterdag 23 november, zondag 24 november, zaterdag 30 november en zondag 1 december 2013 tussen 13.00 en 16.00 uur. Via www.onzelievevrouwetoren.nl kun je online een kaartje boeken van de speciale pakjestorenbeklimming. Ook aan de balie van VVV Amersfoort zijn de kaartjes verkrijgbaar. De prijs voor een kaartje is 2 euro per persoon voor kinderen en volwassenen.

Lees verder →

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s