Nieuw projecten onzelievevrouwetoren.nl en fotowedstrijd

Afgelopen zondag heeft stichting Lieve Vrouweplein de nieuwe website voor de Onze LIeve Vrouwetoren gelanceerd. Ook is de fotowedstrijd ‘ Beleef de Onze lieve Vrouwetoren’ aangekondigd.

Wilma Huijskes, de voorzitter van Stichting Lieve Vrouweplein, vertelt met trots dat de lancering van de website een startschot is voor de promotie van de Onze Lieve Vrouwetoren in bredere zin. Op de site krijgen bestaande initiatieven in en om de toren zichtbaarheid. Er gebeurt veel in en om de toren, men mag weten wat er gebeurt! Daarnaast biedt de site verschillende functionaliteiten zoals de agenda van de toren en een online boekingssysteem voor kaartjes voor de torenbeklimmingen. SONY DSC

De feestelijke opening werd gestart met een muzikaal onthaal door de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging. Wethouder Van den Berg steunt het initiatief van harte en onthult de tuktuk met de nieuwe huisstijl van de toren die de komende tijd regelmatig in Amersfoort rondrijdt.  Hans van Rossum van Gilde Amersfoort vertelt een vermakelijk verhaal over de historie van de toren en buurtbewoonster Anneke Reitsma trapt de fotowedstrijd af.

‘De opkomst van geïnteresseerden voor deze initiatieven was buiten verwachting’, aldus Laura Bommezijn, coördinator van de stichting. ‘Ontzettend leuk dat het initiatief zo goed wordt ontvangen door alle partijen en al die enthousiaste reacties van de aanwezigen. Onze samenwerkingspartners VVV Amersfoort, Gilde Amersfoort en Gemeente Amersfoort hebben onze ideeën met enthousiasme omarmt. Yellow Lemon Tree, een Amersfoorts webbureau, heeft de site belangeloos gebouwd. Mooi om te zien dat het initiatief breed gedragen wordt!’ Hierbij nog een kort filmpje van de feestelijke bijeenkomst.

Lancering website en aftrap fotowedstrijd – door Jan Persoon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s