Meer aandacht voor Onze Lieve Vrouwetoren

De Onze Lieve Vrouwetoren is het paradepaardje van Amersfoort gelegen op het kadastraal middelpunt van Nederland. Er mag veel meer aandacht komen voor de Onze Lieve Vrouwetoren in cultuur-historisch opzicht en meer zichtbaarheid voor de verschillende initiatieven in en om de Onze Lieve Vrouwetoren. Stichting Lieve Vrouweplein creëert deze mogelijkheid middels een online platform onzelievevrouwetoren.nl.

Stichting Lieve Vrouweplein is van mening dat de onze Lieve Vrouwetoren veel meer aandacht verdient. Voorzitter Wilma Huijskes: ‘Door een online platform te creëren kunnen de verschillende initiatieven samengebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan het promoten en faciliteren van de Onze Lieve Vrouwetoren als bruiloftslocatie door Bistro ’t Kannetje, het creëren van een in- en uitstapplaats voor de Waterlijn achter de toren door de pleinondernemers en de historie die met een applicatie op een ludieke wijze door Archief Eemland in kaart is gebracht. Ook de torenbeklimmingen en het Klokkenluidersgilde horen op het nieuwe online platform thuis.’

In augustus dit jaar organiseert Stichting Lieve Vrouweplein een fotowedstrijd waarbij de Onze Lieve Vrouwetoren centraal staat. Middels het meedoen aan de wedstrijd kunnen alle Amersfoorters en bezoekers van de stad een bijdrage leveren aan onzelievevrouwetoren.nl. Laura Bommezijn, coördinator van Stichting Lieve Vrouweplein, is in gesprek met diverse partijen zoals Citymarketing Amersfoort en VVV Amersfoort om tot een breed gedragen Amersfoorts concept te komen. ‘ Wie weet leidt dit initiatief uiteindelijk wel tot een uitbreiding van de functionaliteiten van de Onze Lieve Vrouwetoren’, aldus Laura Bommezijn.

Stichting Lieve Vrouweplein bestaat uit ondernemers aan en gebruikers van het Onze Lieve Vrouwekerkhof, het plein in de binnenstad van Amersfoort aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. Zo is buurtbewoonster Anneke Reitsma actief als voorzitter van de werkgroep Fotowedstrijd, zet binnenstadbewoonster Monique van der Vliet een communicatiewerkgroep op en promoot ondernemer Thomas van der Valk van Citytuk het plein en de Onze Lieve Vrouwetoren op een van zijn tuk tuks.

Onze Lieve Vrouwetoren

Onze Lieve Vrouwetoren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s